Vara-Grästorp Brukshundklubb

Våra mål

Vår målsättning

Ge dig som nybliven hundägare hjälp med den grundlydnad som behövs i den vardagliga hundhållningen. Hunden behöver omsorg, utbildning och meningsfull sysselsättning även om du ”bara” vill ha en trogen vän i vardagen.

Hjälpa dig som vill vidareutveckla hundens lydnad, agility eller bruksegenskaper både genom att delta i kurs och att träna själv, kanske väcks också intresset till tävling.

Blir du riktigt ”hundbiten” och vill hjälpa till på våra tävlingar som funktionär, figurant, tävlingsledare eller gå vidare som instruktör så ombesörjer klubben din utbildning.

Vi försöker alltid ha trevligt tillsammans när vi utbildar både oss själva och våra hundar.

Varje hund - liten som stor - är välkommen till Vara Grästorp brukshundklubb!

 

 

 

 

 

 

 

Verksamhet

Vår kursverksamhet har vuxit i takt med den stora efterfrågan på utbildningar som våra gamla och nya medlemmar önskat sig. Från de 40 medlemmar vid starten har klubben nu vuxit till dagens ca. 200. Under senare år har vi även byggt upp agility både vad det gäller kurser och tävling, vi har också börjat med den senaste grenen inom SBK som är rallylydnad. Nytt är också en gren som heter nosework. Vi har kurser och tävlingar inom denna gren både inofficiellt och officiellt. Klubbtävlingar och officiella tävlingar anordnas i både lydnad och bruksgrenar. Varje år har vi också en vår och höstutställning. Föreläsare kommer regelbundet till vår klubb och talar om skiftande ämnen som rör hunden och hundägandets olika sidor.

 Dessutom anordnar vi trivselkvällar där vår duktiga kökspersonal fixar mat och hembakade kakor så att vi tillsammans, utan hundar, bara kan umgås och ha trevligt.