Officiell TSM Nose Work tävling innebär att det är i samarrangemang med SNWK (Svenska Nose Work Klubben) och att alla momenten ingår, behållare-, inomhus-, utomhus- och fordonsök.

 

Tävlingen innebär att hunden skall hitta en doft, hydrolat som är placerad på en bärare, ex tops, möbeltass. Denna är inte synlig för hund eller förare. När hund som är tränad på att hitta doften visar för föraren att ”här är den” meddelar den tävlande domaren med att säga ”markerat”. Är detta rätt erhåller ekipaget 25 poäng, varje moment är värt 25 poäng dvs. max 100 poäng per tävling. Man kan få fel på vägen som att hunden krafsar på lådor, sätter upp tassar på lacken på bilen m.m. Dessutom går allt på tid. Diplom erhålles av ett ekipage om man erhållit 100 poäng med max tre fel. Kriterierna för hur man placerar sig i tävlingen går i ordningen flest poäng, minst fel och kortast tid.

 

OFFICIELL TSM NOSE WORK TÄVLING KLASS 1 14 APRIL 2018

 

Dagens domare: Maria Edelton, Maria Gabrielsson

ARRANGÖR: SNWK

ANORDNARE: VARA GRÄSTORP BHK

PLATS: Brännebacka Gård, Grästorp

PARKERING:

ANTAL STARTANDE MAX: 50ST

 

ANMÄLAN: Först till kvarn. Ofullständig och felaktiga anmälningar kommer sorteras bort och hamna på reservlista.

REGLER: SNWK`S regler för anmälan och tävling. Doftprov eukalyptus.

 

PÅ TÄVLINGSDAGEN

REGISTRERING: Från kl 9.00

BANVANDRING: kl 9.40

 

KOSTNAD: 450KR

 

Meddelande om man fått reserverad plats på tävlingen meddelas någon dag efter anmälan. Garanterad plats har man först när betalning skett. Inbetalning gör till vårt bankgiro 5516-3265

 

ANMÄLAN.

 

Formulär kommer den 5 mars kl 10.00

 

 • APR
  14

  Lördag

   

  2018-04-14Vara- Grästorp Bhk

  Tävling i Samtliga Moment, i klass: NW1